Oldalak

2011. december 11., vasárnap

Vasárnapi chillin :)

Egyszer megfogant a fejemben, hogy szeretnék zenét társítani a pilateshez. Mivel a vasárnapi tankönyv-felett-görnyedés max. a zenehallgatást tűri meg, a gyakorlatozást kevésbé, ezért gondoltam összeállítom az én (egyik) listámat.
A bemelegítéshez valami Annie Lennox- Little Bird (pucér Demi nélkül) vagy Flashdance - She's a maniac illene, légzőgyakorlathoz esetleg ez. Aztán bepörögnék valami jó diszkóshitre (ma nekem Rihanna- We found love) a közepén a has és fenékgyilok gyakorlatokhoz, egy kis ez meg az a ritmusos, átmozgató gyakorlatokhoz. Ez után valami cuki, vagy erotikusan lüktető, esetleg egyesüljünk az univerzummal fíling (egy leheletnyi nigarappel) a végére.
Persze nagyon elüt a pilates koncentráló-tudatos- "intelligent exercises, profound results" szellemiségétől, de I have a dream.  :) :) :)

Nektek mi a kedvenc edzőzenétek? Mit hallgatnátok szívesen mondjuk egy pilates órán?

1 megjegyzés:

  1. Tudom, hogy tökre antimainstream, legalábbis látom, hogy mindenki zenét hallgat körülöttem futás/kondi/minden közben, de én baromira utálom, ha zene megy, amikor ilyesmit csinálok. A testmozgás arra van, hogy magamra összpontosítsak, az egyes izmaimra, a tartásomra, a derekamra, a légzésemre, akár a szívverésemre (tök őszintén, ebben még nem is a profi mozgás van csak benne, hanem egyfajta magamra odafigyelés, "gyöngédség" is). Egyrészt ez utóbbiakat ugye gyakorlatilag nem hallhatom, ha zene megy a fülemben :), másrészt meg valahogy elvonja a figyelmemet. Talán azért is van ez, mert a testmozgás is gyakran ritmusos, meg a zene is? Nem tudom, furcsamód nem vonja el a zene a figyelmemet, amikor valakivel beszélgetek, de testmozgás közben igen.

    VálaszTörlés