Oldalak

2011. november 22., kedd

Pilates is sexy!

Amikor a Hummus Bárban megláttam a hely szlogenjét (Hummus is sexy) valamint a borravaló szorgos adására buzdító szlogent a pénztárnál (Tipping is sexy), már akkor tudtam, hogy szeretnék egy hasonló bejegyzést. Mert első megközelítésben a pilates és a szexiség legalább olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől, vagy még messzebb: mint egy falafel a szexiségtől :)
Mi jut eszünkbe először a pilatesről? Minifelmérésem szerint: jóga, elegancia, nyugalom, finom női sport, kiegyensúlyozottság, jó alak, nem túl megterhelő, nehéz szépen csinálni, fenékformálás, gerinctorna. Azon kívül, hogy a fenti listából jó pár dologgal vitatkoznék, jogosan felmerülhet, hogy kinek is jutna eszébe az, hogy a pilates lehet szexi is.
Furcsa lehet, hogy első körben a pilates irányzatai közül nem a két giga, a Stott és a Peak  pilates közötti összehasonlítást hozom fel, de a minap egy másik bejegyzéssel kapcsolatban nézegettem a netet és rábukkantam erre az irányzatra. Sexy pilates. Nem viccelek, ez a neve.  A Sexy Pilates az ún. Oz Aerobic (elég jó popfeldolgozás némi parodikus hangvétellel itt), a komoly sportággá fejlődött rúdtánc és a klasszikus pilates ötvözete. Honlapja és rajongótábora is van, a pilateses alapelveknek megfelelően először személyi edzés, majd kiscsoportos edzés javasolt. Sajnos bővebb információ nem volt elérhető, pedig szívesen kipróbálnám, csak kíváncsiságból, meg persze ki ne szeretne szexisen szexis fenékhez jutni. A forrónaciban való edzés gondolata azonban számomra kicsit távol áll a pilates gondolatvilágától. A képek viszont szerintem gyönyörűek.
Nem csak szexi, hanem szép pilates is van, pl. Helen Tardent (nagyon-nagyon gyönyörű) exbalerina tolmácsolásában (könyve is a Beautiful Pilates címet viseli, amelynek már a borítója is lélegzetelállító). A balett és a pilates kapcsolatát nem nehéz felfedezni, maga Joseph Pilates is balerinákat edzett először, valamint balerinák dolgozták ki a modern pilateses irányzatok zömét (Moira Merrithew - Stott Pilates, M.o.-i képviselője Bokor Zsuzsanna és Mélykúti Krisztián szintén extáncosok). A mozdulatok kecsessége és eleganciája, valamint a pilates bámulatos rehabilitáló képessége (nem is kell mondanom, hogy a professzionális (balett)tánc extrém módon megviseli a táncosok fizikumát, ízületeit, gerincét), és a stabilizációt fejlesztő gyakorlatok teszik a pilatest tökéletesen alkalmassá arra, hogy a balett szárnysegédje legyen. Absolutely flawless, magyarul nem tudom a megfelelőjét.
Nos, ha a vizespólóban folytatott strandröplabda némileg meg is előzi szexiségben, a pilates szerintem is az egyik legszexibb mozgásforma. Ráadásul nem csak szexis, hanem elősegíti a kielégítő (hmhm..) szexuális életet, ugyanis sok olyan izmot is megdolgoztat, melyet, khm igénybe veszünk. Íme az én listám arról, hogy miért szexi a pilates:
  1. a gátizom, hasizom alsó rostjainak intenzív erősítése és a vérátáramlás növelése ezeken a területeken - főleg a női orgazmus szempontjából kulcsfontosságú
  2. dopamin felszabadulás edzés után, hosszabb távon formás alak - önbizalom-tuningoló, kedvcsináló hatás :)
  3. nézni sem utolsó - pl. Helen Tardent előadásában elképesztően szép, a mozdulatok kecsessége, ugyanakkor energetikussága igenis nagyon gondolatébresztő tud lenni :)

    És a fenti pontok kétségkívül nem csak a forrónaciban, félig nyitott szájjal, erős sminkben végzett gyakorlatokra igazak!

    All in all: pilates is sexy ;)
Nektek mi jut először eszetekbe a pilatesről?

forrás és inspiráció: http://porschapilates.wordpress.com/2010/10/13/sexy-pilates/
http://www.polistic.com/classes.html
http://sexypilates.net/index.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése