Oldalak

2012. március 7., szerda

Közvélemény-kutatás: zenés pilates?

"Nice with the rythm, I've got the moves..." :)

Aki látta a Vasárnapi chillin :) bejegyzésemet, az jól tudja, hogy már régóta foglalkoztat a zene és a pilates kapcsolata, illetve a zene pilatesre alkalmazhatósága. Én a magam részéről szupernek tartom a zenét, amikor egyedül végzem a gyakorlatokat, mindig beteszek néhány számot a kedvenceim közül. Ugyanakkor nem biztos, hogy minden csoportban,és minden szinten jó, ha van valami figyelemelterelő "zaj" az órán, a feladatok ráadásul más stílust és ütemet, más hangerőt kívánhatnak. Szó mi szó, edzőként már picit ódzkodom a zenétől pilates órán, főképp ha kezdő-középhaladó csoportokról van szó. 

Régóta nem tudok dűlőre jutni ebben a kérdésben, így most a TI véleményetekre vagyok kíváncsi! Szavazni a jobb felső sarokban lehet, az 'egyéb' típusú válaszokat pedig szívesen fogadom komment gyanánt. :)
 

1 megjegyzés:

  1. egyéni edzés esetén kezdő szinten, csoportban pedig minden szinten kizártnak tartom. ha az egyén már olyan szinten van, mint te, és nem igényli, hogy minden információ (légzés, izmok állapota stb.) eljusson a tudatáig, gondolom nem véletlenül tartod te is jónak. ott már egyszerűen van egy ritmusa, ami viszi az embert. tehát szerintem nincs kategorikus válasz: interakció van... :)

    VálaszTörlés