Oldalak

2011. november 1., kedd

Az első óráról






Az első órának nem az a célja, hogy belehaljunk: kicsit beszélek nektek a Stott pilatesről, megnézem a testtartásotokat alapállásban és mozgás közben, pár bemelegítő gyakorlaton keresztül megmutatnám az alapelveket és utána csinálunk egy-két igazi gyakorlatot. A csoportos óra (vagy akit az érdekel, az ezt követő személyi edzések) már izzasztóbb , ott igyekszem jó alaposan átmozgatni titeket. 

Erre a bevezető alkalomra azért van szükség, hogy mindenki tudja, hogy a kiscsoporton hogyan kell magára figyelnie, hogy a maximumot kihozza magából. Ennek vannak a módszerre jellemző általános, de a saját testtartásodra jellemző személyes részei is, ezért csináljuk az első alkalmat még kisebb csoportban, kettesével.

Az öltözékről annyit, hogy valami olyan érdemes választani, amiben tudsz mozogni és jól érzed magad, nem kell tesicuccnak lennie és nem kell cipő sem.

Az első óra általában személyi edzés és ingyenes (persze ez nem mindenhol van így). Jó előszűrésnek gondolom, hogy ezt is vegyétek figyelembe, amikor stúdiót választotok, mert az én tapasztalatom szerint nagyon sokan nem tudják megengedni maguknak a személyi edzést, viszont első személyes alkalom nélkül a csoportos óra is csak egy kínszenvedés vagy elveszti a pilates lényegét: a koncentrációt és a kontrollt, mely az alapelvek ismerete nélkül ki sem alakul.

Van kérdésetek? Írjátok meg nyugodtan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése